Gnocchisallad med citron och parmesan

Serverar: 6 portioner

Sväng ihop vinägretten dagen innan och gör salladen antingen på morgonen om du serverar den kall eller strax innan gästerna kommer om du vill servera den ljummen.

Ingredienser

  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 3 schalottenlökar, strimlade
  • ¾ - 1 dl olivolja
  • 1 ½ citron, skalet
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • Salt
  • Peppar
  • 2 påsar färsk gnocchi à 500 g
  • ½ ask rucolasallad
  • 100 g parmesan, hyvlad eller grovriven
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vinäger, schalottenlök, olivolja och citronskal med riven vitlök samt salt och peppar.
    2. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 3 minuter eller tills pastan flyter upp till ytan. Använd en stor kastrull. Har du inte en stor kastrull, kan du koka gnocchin i två mindre kastruller.
    3. Blanda försiktigt samman vinägretten med den nykokta gnocchin. Täck över och låt stå fram till servering.
    4. Sväng runt med ruccola och hyvlad parmesan strax innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben