En rätt som ska puttra på spisen lång tid. Man kan variera ingredienser efter tycke och smak. Barnen älskar denna rätt.
Ingredienser
700 g fläskgrytbitar (går även att använda nötkött eller vilt)
2 stora rödlökar
2 msk kinesisk soya
2-3 msk senap (söt)
1 buljongtärning
Vatten
1 äpple (skalat och urkärnad)
5-10 körsbärstomater
1 morot, strimlad
½ paprika i små bitar)
2 dl vispgrädde
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Instruktioner
- Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Ta av löken och stek grytbitarna som kryddats med salt och peppar, tills de får färg
Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan.
- Häll i alla ingredienser (förutom grädden). Krydda gärna lite extra med salt och peppar. Rör runt och låt gryta stå och puttra på svag värme (med lock) tills köttet är mjukt (cirka 2 timmar).
- Lyft sedan ur köttet och vispa såsen hårt med en stålvisp så att lök och grönsaker mosas ihop i såsen. Häll på grädde och red såsen med mjöl. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt potatis och svart vinbärsgelé.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lilla salladsskolan!
Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...
Husmanskost med Christer Lingström!
Lär dig hur mästerkockarna lagar den vanligaste maten. Här bjuder vi p...
Hummer
Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...