God gryta med senap

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En rätt som ska puttra på spisen lång tid. Man kan variera ingredienser efter tycke och smak. Barnen älskar denna rätt.

Ingredienser

  • 700 g fläskgrytbitar (går även att använda nötkött eller vilt)
  • 2 stora rödlökar
  • 2 msk kinesisk soya
  • 2-3 msk senap (söt)
  • 1 buljongtärning
  • Vatten
  • 1 äpple (skalat och urkärnad)
  • 5-10 körsbärstomater
  • 1 morot, strimlad
  • ½ paprika i små bitar)
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Ta av löken och stek grytbitarna som kryddats med salt och peppar, tills de får färg Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan.
    2. Häll i alla ingredienser (förutom grädden). Krydda gärna lite extra med salt och peppar. Rör runt och låt gryta stå och puttra på svag värme (med lock) tills köttet är mjukt (cirka 2 timmar).
    3. Lyft sedan ur köttet och vispa såsen hårt med en stålvisp så att lök och grönsaker mosas ihop i såsen. Häll på grädde och red såsen med mjöl. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med kokt potatis och svart vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lilla salladsskolan!
    Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...

    Husmanskost med Christer Lingström!
    Lär dig hur mästerkockarna lagar den vanligaste maten. Här bjuder vi p...

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben