God Kycklinggryta i Lergryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

En mycket uppskattad rätt där allt läggs in i grytan och sköter sig själv därefter.

Ingredienser

  • 1 - 1,5 kg kyckling
  • 16 små till medelstora fasta potatisar
  • 2 st stora gula lökar
  • 1 paprika av valfri färg
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 150 gram rotselleri
  • 2 stora morötter
  • 2 tsk tomatpuré
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk saffran
  • Grillkrydda som ska täcka kycklingen
  • Instruktioner

    Blötlägg grytan och lock i minst 30 minuter. Är grytan ny ska den blötläggas över natten. Skala potatis och lök. Lägg hela i botten på grytan. Hacka paprika och vitlök grovt och lägg på. Skala och dela rotselleri och morötter grovt. Lägg i grytan. Rör ut tomatpurén och saffran i vattnet och tillsätt över grönsakerna. Salta potatis och grönsaker och rör runt lite. Dela kycklingen i serveringsstora bitar och lägg på en tallrik. Krydda rikligt med grillkrydda och lägg dessa i grytan Ställ grytan i en kall ugn, höj värmen till 200 grader. Stek i cirka 1,5 timmar. Ta av locket och låt gå ytterligare en kvart så att kycklingen får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben