Serverar: 4-6 portioner
Tid: 2 timmar
En mycket uppskattad rätt där allt läggs in i grytan och sköter sig själv därefter.
Blötlägg grytan och lock i minst 30 minuter. Är grytan ny ska den blötläggas över natten. Skala potatis och lök. Lägg hela i botten på grytan. Hacka paprika och vitlök grovt och lägg på. Skala och dela rotselleri och morötter grovt. Lägg i grytan. Rör ut tomatpurén och saffran i vattnet och tillsätt över grönsakerna. Salta potatis och grönsaker och rör runt lite. Dela kycklingen i serveringsstora bitar och lägg på en tallrik. Krydda rikligt med grillkrydda och lägg dessa i grytan Ställ grytan i en kall ugn, höj värmen till 200 grader. Stek i cirka 1,5 timmar. Ta av locket och låt gå ytterligare en kvart så att kycklingen får fin färg.