God kycklingwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Gottigt!

Ingredienser

  • 100 g broccoli
  • 100 g minimajs
  • 4 kycklingfilèer
  • 1 bit färsk ingefära, ca 2,5 cm
  • 1 knippa salladslök
  • 2 morötter
  • 3 msk olja
  • 1½ dl kycklingbuljong
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk maizena
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull. Skär broccolin i buketter. Koka broccolin och minimajs i 2 min. Slå av vattnet och låt grönsakerna rinna av väl.
    2. Skär kycklingen i stora bitar. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Skölj, ansa och skär salladslöken digonalt. Skala morötterna och skär i tändsticksstora bitar.
    3. Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker.
    4. Lägg i kycklingen och woka 7-8 min eller tills den är gyllenbrun och genomstekt.
    5. Lägg över på en tallrik och håll den varm.
    6. Woka ingefäran, salladslök och morötter 2 min. Rör ner broccoli och minimajs och woka i ytterligare 1 min.
    7. Vispa samman ingredienserna till såsen till en jämn sås. Slå såsen i woken tillsammans med kycklingen.
    8. Låt koka upp och puttra 2 min eller tills allt är genomvarmt.
    9. Servera med nudlar och en fräsch sallad.
    10. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben