Goda grytan

Serverar: 4 portioner

Gryträtter är härliga och värmande även om de tar lång tid att puttra ihop.

Ingredienser

  • 400 g fransyska av nötkött
  • ½ kg potatis
  • 3 morötter
  • ½ rotselleri eller 1 palsternacka
  • 2 stora lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Kryddpeppar
  • 5 dl buljong
  • Instruktioner

    1. Skär fransyskan i tunna skivor, som ev delas i bitar. Banka ut dem.
    2. Skala potatisen, skär den i 1 cm tjocka skivor. Ansa morötterna, strimla dem grovt. Skala rotsellerin/palsternackan och tärna. Skala och hyvla löken.
    3. Fräs upp löken i stekpanna i matfettet, vänd hastigt köttskivorna bland löken, krydda dem med nymald vitpeppar och salt.
    4. Häll av matfettet i en stor gryta. Varva ner potatis, grönsaker och kött med lite kryddor mellan varven. Understa och översta lagret ska vara potatis.
    5. Hetta upp buljongen, slå den över. Täck grytan med lock och låt den puttra tills köttet är mört. Beräkna ca 1 timma.
    6. Bjud rätten överströdd med grovt malen kryddpeppar.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (1)

    Claes5 8 augusti 2010

    Mustig och god gryta.

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben