Kanongoda.
Ingredienser
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i tunna skivor för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Forma varje del till en rulle ca 20 cm lång. Skär varje rulle i 6 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg. Tips! Smaksätt gärna degen med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Pizzadeg
Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...
Frukostvanor som varar!
Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...