Goda scones

Serverar: 6-8 portioner

Lätt bröd att bjuda mjölkallergiker på.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl fiberhavregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl soyamjölk eller solhavre
  • Instruktioner

    Lägg vetemjöl, salt, havregryn och bakpulver i en bunke och blanda väl. Skär i margarinet och smula ihop det så gott det går. Häll i "mjölken" och rör snabbt ihop till en deg. Klicka ut på smörpapper i fyra tekaksstora bitar och skåra dem i fyra delar. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader tills de får färg, ca 10-12 min. Smakar godast nygjorda.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (1)

    ranetoken 25 oktober 2009

    jamjam . det var helt klart godkänt. snabbt gjort. å underbart recept med en underbar slut produkt. tack tack

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben