Godaste fisksåsen med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Hittade på denna kalla såsen en dag när vi skulle äta fisk. Kände för något riktigt somrigt och jag hade några jordgubbar över. Det blev en riktigt härlig kombination så jag måste bara dela med mig. När jag gjorde den så höftade jag med måtten, så se till att smaka av innan ni serverar.

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche (funkar lika bra med lätt om du vill hålla nere kalorierna)
  • ½ dl majonnäs (eller lättmajonnäs)
  • 1½ msk chilisås
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk finhackad lök, gräslök eller färsk lök
  • ½ dl hackade jordgubbar + en jordgubbe
  • Instruktioner

    1. Jag tog inget salt i, tyckte det räckte med majonnäsens sälta. Däremot passar det bra med lite svartpeppar om du inte använder så stark chilisås. Blanda alla ingredienser i en skål och garnera med bitar/skivor av jordgubbar uppanpå.
    2. Riktigt somrigt fräsch smak som passar perfekt till fisk. Enkel att göra och går bra att göra några timmar tidigare så den får stå till sig, men vänta i så fall med garneringen till du ställer fram såsen. Kom nu ihåg att jag tagit måtten ur huvudet så det kan hända att du får ta lite mindre eller mer av något.
    3. Ha en härlig sommar :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben