Godaste grötbullarna

Tid: 1 timme 30 minuter

Eva Norrman

Ingredienser

  • 3 dl havregryn (Havregrynsgröt på havregryn från frebaco)
  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl ljus eller mörk sirap
  • 50 g jäst
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka havregrynsgröt på ca 3 dl havregryn, ta gärna lite mindre mängd vatten än till gröt. Det går bra med överbliven gröt. Smält 150 g smör, om gröten är varm kan man smälta smöret i gröten. Tillsätt 5 dl mjölk. Tillsätt 1 dl ljus eller mörk sirap. Värm röran till ca 37C, smula över 1 pkt jäst. Rör om ordentligt. Tillsätt vetemjöl till en lagom deg som släpper degskålen.
    2. Låt jästa 40 minuter.
    3. Forma bullar och låt jäsa 1 20-30 minuter.
    4. Grädda i 10 minuter vid 225C.
    5. Håller sig ovanligt bra och perfekta att frysa.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    35-40
    8
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7
    4
    1 h
    24-30
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben