Godaste ostpajen

Serverar: 8-10 portioner

Alltid gott med en ostpaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl ljust och milt fullkornsmjöl
  • 50 g cashewnötter, rostade utan salt
  • 75 g smör
  • 1/2 dl crème fraiche
  • Fyllning
  • 250 g keso
  • 2 1/2 dl riven Allerum prästost XO
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Dekoration
  • 1/2 röd, orange och gul paprika, i tärningar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Arbeta snabbt ihop mjöl, nötter, smör och crème fraiche i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en boll.
    3. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter.
    4. Blanda keso och prästost. Vispa samman ägg, grädde, crème fraiche, salt, paprikapulver och svartpeppar i en skål. Blanda osten med äggstanningen. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Dekorera med paprikatärningar. Servera pajen ljummen.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben