Tid: 12 timmar 30 minuter
Att kalla yoghurtglass nyttig är att ljuga för sig själv. Men fantastiskt god, det är den. Här kommer receptet till Glassrikets favorit yoghurtglass
Ingredienser
3 dl grädde
3 dl vaniljyoghurt
6 äggulor
1,5 dl strösocker
0,5 vaniljstång (eller 0,5 tsk vaniljpulver)
1 gelatinblad
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med en lagom vass kniv. Blanda sedan alla ingredienser, utom gelatinet, i en tjockbottnad kastrull.
- Värm på medelhög värme upp till 70 grader, hela tiden under omrörning.
- Det går säkert att köra på max, men eftersom jag varken har induktion eller gas så tar jag det säkra före det osäkra och värmer långsamt upp min glassmet.
- Dra av kastrullen från plattan när rätta temperaturen är nådd. Krama ur gelatinet och rör ner det i glassmeten. Häll sedan upp allt i en bunke, täck över och ställ in i kylen i ett dygn.
Kör sedan smeten i glassmaskin, och följ glassmaskinens instruktioner.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Glass, parfait, sorbet...
...ja, vad är vad egentligen? Här kommer all information du behöver...