Godbitar med russin

Serverar: 35 portioner

Bjud dessa annorlunda, chokladdoppade jordnötsbollar som godis, eller varför inte i stället för kakor till kaffet?

Ingredienser

  • 2½ dl jordnötssmör
  • 5 msk smör eller margarin
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl russin
  • 100 g mörk choklad av god kvalitet
  • Instruktioner

    1. Blanda jordnötssmör och matfett i en bunke. Blanda ned florsocker och rör smeten smidig. Tillsätt russinen och låt sedan smeten stå i kylskåp ca 1 timme.
    2. Rulla ca 35 bollar av smeten. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Doppa jordnötsbollarna i chokladen så att ungefär halva bollen täcks med choklad. Låt chokladen stelna och servera sedan godiset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben