Godsaker i glas med het dip

Serverar: 4 portioner

Alla älskar att dippa och med en god röra eller sås i botten på ett glas kan du variera komponenterna i det oändliga.

Ingredienser

  • 4 stora fina räkor
  • 4 korta träspett
  • 4 gröna sparrisar
  • 4 skivor parmaskinka eller annan god, lufttorkad skinka
  • 4 smala klyftor papaya
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 skiva kavring eller annat sött mörkt bröd
  • Dip
  • 2 dl créme fraiche
  • 1½ tsk sambal oelek
  • Saften av ½ lime
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till dippen och ställ kallt.
    2. Trä upp räkorna på var sitt litet grillspett. Förväll sparrisen hastigt i lättsaltat kokande vatten och kyl i isvatten. Vira skinkan runt papayan.
    3. Pressa vitlöken i oljan och pensla brödet med den på båda sidor. Skär det i långa stavar och stek det frasigt på medelvärme.
    4. Klicka ut lite dip i botten på 4 fina glas och ställ räkspetten, sparrisarna, papayan med skinka och brödkrutongerna däri.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben