Gös à la Lasse

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ännu ett gott gösrecept från Annas Nya Mat. Jag har lagat detta flera ggr, men inte alltid jag panerar och steker fisken, ibland korsbefruktar jag o kör allt i traktörpanna. Funkar bra.

Ingredienser

  • 1 gösfilé per person
  • Salt
  • Vetemjöl till lätt panering
  • Såsen
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning - eller egen fond (använder jag oftast)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl crème fraiche - kokbar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk mjukt smör
  • 1 ½ dl finklippt gräslök, ca
  • Rivet citronskal efter smak och tycke
  • Instruktioner

    1. Fisken: Skär filéerna i breda strimlor på snedden. Salta lätt. Rulla fisk hastigt i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl. Stek fisken i lite smör precis innan ni ska sätta er till bords, detta är à la minute..
    2. Såsen: Koka upp vattnet och buljong/fond. Häll i det mesta vinet och crème fraiche. Reducera i ca tio minuter. Salta lätt, mal ned lite vitpeppar. Ta i den sista vinskvätten. Hit kan allt förberedas.
    3. Vispa ned det mjuka smöret i såsen (blanka av den). Blanda ner gräslökshacket och ev citronskal. Smaka av, ev behövs lite mer salt. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben