Ännu ett gott gösrecept från Annas Nya Mat. Jag har lagat detta flera ggr, men inte alltid jag panerar och steker fisken, ibland korsbefruktar jag o kör allt i traktörpanna. Funkar bra.
Ingredienser
1 gösfilé per person
Salt
Vetemjöl till lätt panering
Såsen
1 ½ dl vatten
1 fiskbuljongtärning - eller egen fond (använder jag oftast)
1 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraiche - kokbar
Salt
Vitpeppar
2 msk mjukt smör
1 ½ dl finklippt gräslök, ca
Rivet citronskal efter smak och tycke
Instruktioner
- Fisken:
Skär filéerna i breda strimlor på snedden. Salta lätt. Rulla fisk hastigt i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl.
Stek fisken i lite smör precis innan ni ska sätta er till bords, detta är à la minute..
- Såsen:
Koka upp vattnet och buljong/fond. Häll i det mesta vinet och crème fraiche. Reducera i ca tio minuter. Salta lätt, mal ned lite vitpeppar. Ta i den sista vinskvätten. Hit kan allt förberedas.
- Vispa ned det mjuka smöret i såsen (blanka av den). Blanda ner gräslökshacket och ev citronskal. Smaka av, ev behövs lite mer salt. Servera direkt.
Liknande recept
Kommentarer (0)