Gös med chili och paprikasås.

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod rätt som med fördel kan serveras som en enklare middag, men även till en festbjudning. Barnen älskar den.

Ingredienser

  • Ca 800 g gös, färsk eller fryst
  • 25 g smör
  • 1 röd chili eller röd peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 liten schalottenlök
  • 5 dl grädde
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Vänd gösfiléerna i vetemjöl, salta och peppra. Stek hastigt på båda sidor i ganska hög värme. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Sås: Rensa och skölj chilin och paprikan, var noga att rensa bort frön och vita delar för att slippa besk smak. Skala löken. Hacka fint. Fräs chili, paprika och lök så det blir mjukt utan att ta färg. Pudra över 2 msk vetemjöl och blanda väl. Slå över grädden och koka upp, smaka av med salt och vitpeppar. Kör såsen med stavmixer för att finfördela paprikan och ge såsen en härlig röd färg. ( inte ett måste om man inte äger en stav mixer) Häll såsen över fisken och ställ in i förvärmd ugn på 200 grader, låt stå i 15 min.
    2. Servera med en grönsallad och pressad eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berit.hoglund54@bredband.net 27 februari 2010

    Tack för tipset, underbart gott !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben