Gös på nytt sätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fin råvara. Jag ville göra något nytt - visste inte riktigt vad. Jag tog lite av varje och det blev fantastiskt fina smaker tillsammans. Jag är mer än nöjd med resultatet!

Ingredienser

  • 800 g gösfilé
  • 10-12 potatisar
  • 1 gul lök
  • 50 g svartvinbärssill
  • 1 lime
  • 1 knippe dill
  • 100 g smör
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Hetta upp smöret i en kastrull. Lyft från värmen när det börjar bli lätt brynt. Skala, dela och finhacka löken. Finhacka hälften av den plockade dillen. Skala limen och skär ut filéer. Hacka sillen. Lägg lök, hackad dill, limefiléer och sill i kastrullen med det brynta smöret. Koka potatisen. Skär gösen i portionsbitar. Stek dem i rikligt med smör i en stekpanna på hög värme. Krydda med salt och vitpeppar. Skeda det heta smöret över fisken och potatisen på tallrikar. Garnera med dill. Servera gärna med kokt broccoli och blomkål. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben