Gorgonzolabiffar med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Njutning om man tycker om gorgonzola! Godast till klyftpotatis eller pressad potatis och riktigt mycket sallad!

Ingredienser

  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g blandfärs
  • 100 g gorgonzolaost
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • Sås
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • ca 150 g gorgonzola
  • Lite pressad citron
  • Svartpeppar
  • Kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Smula brödet i en skål, slå på vattnet och låt dra ca 10 min. Tillsätt ägg, kryddor och köttfärs, blanda. Rör ner gorgonzolan och matlagningsyoghurten blanda och forma små biffar. Stek dessa på medelvärme.
    2. Gör under tiden såsen. Blanda alla ingredienser och låt koka samman.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mellanbellan 12 oktober 2008

    Goda biffar blev det och smarrig sås. Det kommer jag att göra fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben