Gorgonzolagratinerad entrecote med potatisklyftor

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart gott till vardag och fest.

Ingredienser

  • 2 skivor entrecote a 250 g st
  • 100 g gorgonzola
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 10 st mellan stora potatisar
  • 1 msk chiliflakes
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätta och borsta potatisen, halvera den och halvera sedan den igen så du får fina klyftor. Förkoka i 5 minuter. Lägg sedan dem i en ungssäker form och ringla över olja och krydda med salt och chiliflakes.
    3. Blanda créme fraiche och ost till en fin massa och låt vänta i en skål. Klappa köttet lite lätt och stek i panna lätt ca 2 minuter per sida. Fördela ostmassan över köttet och låt gå klart i ugnen när det är ca 5 minuter innan potaisen är klar.
    4. Lite god sparris och varför inte en rödvinssås och du har gjort någon glad.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben