Gotländska lammfärsbullar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Lammsmäck, kallas de också, mina är lite annorlunda och ack så goda.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 gula lökar
  • 1-2 msk honungssenap eller 1 msk senap och 1 msk honung
  • 1msk senapsfrön
  • 2 krm krossad kryddpeppar
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • Salt
  • 0,5-1dl fullkornsdinkel
  • 0,5-1dl vatten
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Låt dinkeln svälla i vattnet. Blanda alla ingredienser. Forma 12 bullar som du sen steker i smör i stekpanna, stek dem så att de får fin färg. Låt dem efter steka färdigt i ugnen 200 grader.
    2. Severa med klyftpotatis eller potatismos, små grönaärtor och lingonsylt.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben