Gourmetpaj med räkor

Serverar: 6 portioner

Krämig och god. Precis som en räkpaj ska smaka! Man kan få den rätt mager om man väljer magra mjölkprodukter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g kesella, valfri fetthalt
  • Fyllning
  • 400 g räkor, skalade
  • 3 dl lagrad ost, grovriven
  • 100 g färskost med vitlökssmak
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 stor knippa dill
  • Instruktioner

    Mixa eller hacka ihop smör och mjöl. Blanda i kesellan och samla ingredienserna till en deg. Låt vila i plastfolie i kylskåp ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform och lägg i de väl avrunna räkorna. Blanda ostsorterna med ägg, mjölk och klippt dill. Häll blandningen över räkorna. Grädda i 175 grader ca 40 minuter, tills äggstanningen blivit krämig i mitten. Garnera med räkor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hermana 28 mars 2009

    En ny favorit:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben