Gräddfilspudding med jordgubbar och kanelbulleskorpa

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Lite som pannacotta, fast med vår svenska gräddfil. En njutning!

Ingredienser

  • 3 gelantinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kanelbulle
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • ½ kruka mynta
  • 1 l jordgubbar (ca 500 g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150º.
    2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna och lägg dem och stången med grädden i en kastrull. Häll i sockret och koka upp under omrörning. Tillsätt gelantinbladen, rör om och ta av från värmen. Låt svalna något, ta bort vaniljstången och tillsätt gräddfilen.
    3. Häll upp smeten i portionsformar och ställ kallt, minst 2 timmar. Skär kanelbullen i tunna skivor. Rosta i ugnen 15-20 minuter tills skorporna är torra. Vänd efter halva tiden.
    4. Blanda kanel och socker. Hacka myntan. Skölj och skiva jordgubbarna och blanda med myntan och kanelsockret. Lägg jordgubbarna på gräddfilspuddingen. Servera kanelbulleskorpan till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben