Gräddig broccolisoppa

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod soppa som värmer gott i höstmörkret.

Ingredienser

  • 400 g broccoli
  • 5 dl lättsaltat vatten
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 5 dl gräddmjölk
  • 1 äggula
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj broccolin och skär i mindre bitar, spara några mindre buketter att lägga i den färdiga soppan. Koka upp vatten och lägg ner broccolin, lägg buketterna överst i grytan.
    2. Låt broccolin koka under lock tills den mjuknat. Skiva purjolöken, smält smör i en kastrull, lägg ner löken och låt den bli glansig, strö över mjölet och rör om. Smula ner buljongtärningarna och späd efter hand med kokvattnet och gräddmjölken.
    3. Tillsätt broccolibitarna, obs! ej buketterna, mixa soppan slät. Rör ut äggulan i lite av soppan och rör ner.
    4. Låt soppan sjuda upp utan att koka och smaka av den med salt och peppar, lägg till sist i broccolibuketterna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben