Gräddig jordgubbspaj

Serverar: 8-10 portioner

Baka en underbart god jordgubbspaj med krämig, vaniljdoftande fyllning!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 dl kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen jämnt i en pajform, ca 26 cm i diameter. Låt vila kylskåpskallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen 10-12 minuter.
    2. Rensa och halvera jordgubbarna. Blanda resten av ingredienserna till slät konsistens och häll ut i formen. Strö över jordgubbarna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 20-25 minuter eller tills fyllningen stannat.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben