Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Serverar: 6-8 portioner

Ett väldigt lyxigt tillbehör.

Ingredienser

  • 400 g färsk grönkål
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1½ dl riven Västerbottensost
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort den grova stammen från grönkålen och strimla bladen. Fräs kålen i en stekpanna i smör, utan att det tar färg, ca 5 minuter.
    2. Tillsätt grädde och mjölk och låt sjuda ca 20 minuter, tills kålen mjuknat något. Ta från värmen och tillsätt riven ost och riven muskotnöt. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben