Grännapaj med päron

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Lite seg och underbart ljuvlig efterrätt med en frisk men söt smak av polkagrisar och päron

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl hela polkagrisar, som sedan krossas
  • 3 mogna päron
  • 60-75 g kylskåpskallt smör
  • Instruktioner

    Vispa ägg och strösockret vitt och pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Krossa polkagrisarna fint, gärna i matberedare. Blanda ner mjölblandningen och polkagriskrosset i äggsmeten. Rör om försiktigt. Häll blandningen i en smord form med löstagbar botten. Skala päronen och skär dessa i tunna klyftor som sedan sticks ned i smeten. Hyvla med osthyveln det kylskåpskalla smöret och täck med detta överst. Sätt in i 175 grader 35-40 minuter i mitten av ugnen. Servera med lösvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben