Grahams bröd!

Super gott bröd

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 4 msk margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk socker
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Smula sönder jästen i en bunke. 3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. 4. Häll blandningen över jästen och rör om. 5. Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl och cirka 6 deciliter av vetemjölet. 6. Arbeta degen kraftigt för hand eller i en matberedare. Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar för lös. 7. Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 15-30 minuter. 8. Smörj undertiden en plåt. 9. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig och tillsätt eventuellt lite mera mjöl om det behövs. 10. Rulla ut degen till två 20 centimeter långa längder. 11. Lägg dem på plåten, lägg på bakduken och låt dem jäsa på en varm plats tills de vekar lätta och porösa, cirka 20-30 minuter. 12. Grädda mitt i ugnen 10-15minuter. 13. Låt bröden svalna på ett galler

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben