Grahamsbröd med russin

Serverar: 24 portioner

Slängde ihop det här receptet en kväll när jag upptäckte att det inte fanns bröd till frukost. Är kanske inte ett perfekt recept så ta på ett pass och prova dig fram :-)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör eller margarin
  • 7 dl mjölk
  • 0,5-1 dl sirap
  • 2 dl russin
  • 5 dl grahamsmjöl
  • ca 12 dl vetemjöl
  • Salt
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda sen i mjölken så det blir fingervarmt. Smula sönder jästen och häll över smör/mjölkblandningen. Låt jästen lösas upp och ha i sirap och salt. Häll i grahamsmjölet, russinen och av vetemjölet och bearbeta degen minst fem minuter. Låt jäsa ca 30 - 40 minuter. Fördela degen i en långpanna och låt jäsa under duk ca 30 min. 175 grader i ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben