Jättegoda bullar till en rykande kopp varm choklad.
Ingredienser
5 dl mjölk
1 dl filmjölk
½ dl vetekross
½ msk salt
1 tsk mald pomerans
½ dl ljus sirap
1 ½ dl grahamsmjöl
50 g smör
16 ½ dl vetemjöl
50 g jäst
½ dl sesamfrö
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till vätskan är fingervarm. Häll vätskan i en bunke eller hushållsassistent och smula i jästen. Tillsätt salt, pomerans, sirap, vetekross och grahamsmjöl. Häll i vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
Häll ut degen på mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Skär i 15 lika stora bitar och rulla varje degbit till en boll, doppa ovansidan på varje boll i sesamfrön.
Lägg bullarna på en smord plåt, låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Grädda bullarna i 13-15 minuter eller tills de fått fin färg.