Grahamsbullar med sesamfrön

Serverar: 15 portioner

Jättegoda bullar till en rykande kopp varm choklad.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • ½ dl vetekross
  • ½ msk salt
  • 1 tsk mald pomerans
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 50 g smör
  • 16 ½ dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • ½ dl sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till vätskan är fingervarm. Häll vätskan i en bunke eller hushållsassistent och smula i jästen. Tillsätt salt, pomerans, sirap, vetekross och grahamsmjöl. Häll i vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
    3. Häll ut degen på mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Skär i 15 lika stora bitar och rulla varje degbit till en boll, doppa ovansidan på varje boll i sesamfrön.
    4. Lägg bullarna på en smord plåt, låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda bullarna i 13-15 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben