Grahamsfrallor med gula tomater

Serverar: 10 portioner

Goda grahamsfrallor till frukost eller som mellanmål, bakade med söta gula tomater, russin och solrosfrön. De går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 2-3 st gula körsbärstomater
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • ½ dl brödsirap
  • 2 tsk flingsalt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 dl russin
  • Garnering
  • Solrosfrön eller valfria frön
  • Instruktioner

    1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna. Skär tomaterna i små fina tärningar. Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
    2. Tillsätt smöret i tärningar. Blanda ner sirap, salt, grahams- och vetemjöl, fiberhusk, russin, solrosfrön samt tomatbitar. Blanda väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    3. Dela degen i 10 stora bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över solrosfrön eller andra frön. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna under bakduk på galler.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben