Gran-Anders mozzarellabiffar med sås

Serverar: 4 portioner

Väldigt goda. Man äter tills allt är borta. När det gäller pepparmängden i såsen så är det rätt med 1 tsk. Blir ett väldigt sting i såsen men det är mycket gott. Vi använder numera ½ - 3/4 tsk, men det är ju individuellt hur stark man vill ha såsen.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs, älg- eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 75 g potatismos av pulver
  • Smör (kyld, skall bara vara en liten klick i moset)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk fransk matlagningssenap
  • Mozzarellaost (beroende på egen smak)
  • Sås
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 tsk svartpeppar
  • Salt
  • Ev soja för färgens skull
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna utom osten. Forma 8 stycken lika stora biffar dock ganska tunna. Skär osten i tunna skivor och lägg på 4 av biffarna, men lägg inte osten ända ut i kanterna. Lägg de resterande biffarna ovanpå och tryck till i kanterna.
    2. Stek i smör och olivolja på medelstark värme. Stek biffarna ganska länge på ena sidan innan du vänder på dem första gången, annars kan de lätt spricka.
    3. Såsen: Koka vatten och grädde. Smaksätt med kalvfond. Red med maizena. Låt sjuda i 5 minuter utan lock och smaka av med peppar ev lite salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben