Gran-Anders mozzarellabiffar med sås
Väldigt goda. Man äter tills allt är borta.
När det gäller pepparmängden i såsen så är det rätt med 1 tsk. Blir ett väldigt sting i såsen men det är mycket gott. Vi använder numera ½ - 3/4 tsk, men det är ju individuellt hur stark man vill ha såsen.
Ingredienser
500 g köttfärs, älg- eller blandfärs
1 ägg
75 g potatismos av pulver
Smör (kyld, skall bara vara en liten klick i moset)
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk konc kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk fransk matlagningssenap
Mozzarellaost (beroende på egen smak)
Sås
4 dl vatten
2 dl grädde
2 msk konc kalvfond
1 tsk svartpeppar
Salt
Ev soja för färgens skull
Maizena till redning
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna utom osten. Forma 8 stycken lika stora biffar dock ganska tunna. Skär osten i tunna skivor och lägg på 4 av biffarna, men lägg inte osten ända ut i kanterna. Lägg de resterande biffarna ovanpå och tryck till i kanterna.
- Stek i smör och olivolja på medelstark värme. Stek biffarna ganska länge på ena sidan innan du vänder på dem första gången, annars kan de lätt spricka.
- Såsen: Koka vatten och grädde. Smaksätt med kalvfond. Red med maizena. Låt sjuda i 5 minuter utan lock och smaka av med peppar ev lite salt.
Liknande recept
Kommentarer (0)