Ett enkelt grundrecept på cheesecake som kommer från min Grandma i England som var en hejare på matlagning!
Ingredienser
8-10 digestivekex
25 g smör
500 g färskost av philadelphiatyp
3 ägg
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ev annan smalsättare som lite rivet citronskal + saft
Instruktioner
Krossa digestivekexen och blanda dom med smält smör, tryck ut i botten av en springform.
Vispa ihop dom övriga ingredienserna, häll i formen och grädda c.a 20 minuter på 200° C.
Låt svalna.
Kakan stelnar när den kallnar så om den ser lite dallrig ut när den tas ur ugnen så är det ok.
Serveras med någon sorts frukt eller bär, frusna hallon, svarta vinbär eller liknande och lite ovispad grädde.
Ett recept som kan varieras i det oändliga, testa t.ex pepparkaksbotten men apelsinskal o saft som smaksättare för julkänsla, eller gör en topping av mycket starkt blandad saft + gelatin.
Det blev fantastiskt gott! Jag kokade upp lite hallon med gelatinblad och socker för topping. Det var slut på tårtan på en gång! :) Tack!