Grandmas cheescake

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Ett enkelt grundrecept på cheesecake som kommer från min Grandma i England som var en hejare på matlagning!

Ingredienser

  • 8-10 digestivekex
  • 25 g smör
  • 500 g färskost av philadelphiatyp
  • 3 ägg
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev annan smalsättare som lite rivet citronskal + saft
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivekexen och blanda dom med smält smör, tryck ut i botten av en springform. Vispa ihop dom övriga ingredienserna, häll i formen och grädda c.a 20 minuter på 200° C. Låt svalna.
    2. Kakan stelnar när den kallnar så om den ser lite dallrig ut när den tas ur ugnen så är det ok. Serveras med någon sorts frukt eller bär, frusna hallon, svarta vinbär eller liknande och lite ovispad grädde.
    3. Ett recept som kan varieras i det oändliga, testa t.ex pepparkaksbotten men apelsinskal o saft som smaksättare för julkänsla, eller gör en topping av mycket starkt blandad saft + gelatin.

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    6
    3

    Kommentarer (1)

    likalut 26 augusti 2013

    Det blev fantastiskt gott! Jag kokade upp lite hallon med gelatinblad och socker för topping. Det var slut på tårtan på en gång! :) Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben