Gratäng med camembert

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk gratäng som passar utmärkt tillsammans med en fräsch sallad. Eller servera gratängen som tillbehör till kött eller fågel.

Ingredienser

  • 500 g potatis av fast sort , 6 - 8 st
  • 1 knippa basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 ägg
  • 2½ dl kesella gourmet
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 200 g camembert
  • 3 - 4 tomater
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka potatisen i lite vatten ca 30 minuter.
    2. Nyp under tiden av basilikabladen och strimla dem fint. Skala vitlöksklyftorna. Dela äggen och skilj gulorna från vitorna. Rör samman gulor och basilika. Pressa ner vitlök och blanda ner färskosten. Smaksätt noga med salt och peppar.
    3. Tärna camembertosten fint och rör ner den i färskostblandningen. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i ostsmeten. Ställ blandningen kallt. Värm ugnen till 225 grader.
    4. Häll av vattnet på potatisen, skala och skiva den. Skölj tomaterna och skiva dem. Smörj en gratängform.
    5. Lägg potatisskivorna i formen, salta och peppra. Täck med tomatskivorna och salta och peppra lite till. Häll över ostblandningen och grädda gratängen i ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berggrenskan 31 januari 2009

    Hej, jättegod gratäng. Jag gjorde den som ett tillbör till varsin skiva entecoté. Håller med om att den funkar som egenrätt. Kommer troligen ta resterna till lunch på jobbet någon dag. Dock tycker jag att den blev aningen torr. Vi saknade nästan en sås till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben