En vegetarisk gratäng som passar utmärkt tillsammans med en fräsch sallad. Eller servera gratängen som tillbehör till kött eller fågel.
Ingredienser
500 g potatis av fast sort , 6 - 8 st
1 knippa basilika
2 vitlöksklyftor
4 ägg
2½ dl kesella gourmet
Salt
Vitpeppar
200 g camembert
3 - 4 tomater
Instruktioner
Skrubba och koka potatisen i lite vatten ca 30 minuter.
Nyp under tiden av basilikabladen och strimla dem fint. Skala vitlöksklyftorna. Dela äggen och skilj gulorna från vitorna. Rör samman gulor och basilika. Pressa ner vitlök och blanda ner färskosten. Smaksätt noga med salt och peppar.
Tärna camembertosten fint och rör ner den i färskostblandningen. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i ostsmeten. Ställ blandningen kallt. Värm ugnen till 225 grader.
Häll av vattnet på potatisen, skala och skiva den. Skölj tomaterna och skiva dem. Smörj en gratängform.
Lägg potatisskivorna i formen, salta och peppra. Täck med tomatskivorna och salta och peppra lite till. Häll över ostblandningen och grädda gratängen i ugnen ca 30 minuter.
Hej, jättegod gratäng. Jag gjorde den som ett tillbör till varsin skiva entecoté. Håller med om att den funkar som egenrätt. Kommer troligen ta resterna till lunch på jobbet någon dag.
Dock tycker jag att den blev aningen torr. Vi saknade nästan en sås till.
Hej, jättegod gratäng. Jag gjorde den som ett tillbör till varsin skiva entecoté. Håller med om att den funkar som egenrätt. Kommer troligen ta resterna till lunch på jobbet någon dag. Dock tycker jag att den blev aningen torr. Vi saknade nästan en sås till.