Gratäng med färs och potatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagad och god middagsrätt.

Ingredienser

  • Potatismoset
  • Potatis (ca 5 stora)
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Färsen
  • Köttfärs
  • ½ gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mejram
  • svartpeppar efter smak
  • Gratinering
  • 1,5 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt på ugnen på 250 grader. 2. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda ner matfett, mjölk, ost, ägg och kryddor. 3. Bryn köttfärsen tillsammans med lök och kryddor. 4. Smörj en ugnsäker form och lägg hälften av moset i botten och lägg sedan pa köttfärsblandningen. Täck med resten av moset och strö osten över. 5. Gratinera på galler mitt i ugnen tills rätten fått fin färg, ca 15 min. 6. Servera med sallad.
    2. OBS: Om man gör gratängen färdig i förväg så den är kall, kan man sätta ugnen på 225 grader och grädda i ca 20 min.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben