Gratäng med hälleflundra

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Bra vardagsmat när hälleflundran finns till extrapris. Det går att använda pangasiusfilé annars. Gärna mandelpotatis till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Kapris
  • 500 g hälleflundrafilé
  • 1 dl svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º Skala och hacka löken. pressa vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.
    2. Lägg lök, vitlök, paprika och krossad tomat i en gryta. Sjud sedan på svag värme i 15 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano.
    3. Skär hälleflundran i portionsstora bitar och fördela dom i en ugnsfast form. Fördela tomatsåsen över. Ugnsbaka i 20-25 minuter tills fisken är klar. Fördela kapris och oliver över.
    4. Garnera gärna med färsk oregano över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben