Serverar: 4 portioner
Sonens favorit!
Skala och hacka löken. Fräs den i margarin i en stekpanna. Lägg i och stek köttfärsen tillsammans med löken. Smula sönder köttfärsen och stek tills den fått fin färg. Tillsätt salt, kryddor, tomatpure, senap och vatten. Koka under lock på svag värme i 15-20 minuter. Gör under tiden potatismos. Blanda sist ner ett uppvispat ägg i moset. Koka grönsakerna enligt anvisning på påsen. Lägg köttfärsen i en ugnssäker form (gärna genomskinlig), sedan grönsakerna och överst potatismoset. Det ser läckert ut om man tar en glasform. Då syns ingredienserna i tre lager. Sätt in i övre delen av ugnen, 250 grader, i ca 10 minuter. Gratängen är färdig när potatismoset fått färg.
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...