Gratäng med köttfärs, grönt och potatismos

Serverar: 4 portioner

Sonens favorit!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • ½ dl vatten
  • ca 250 g grönsaksblandning (ärtor, majs och paprika) finns att köpa fryst i påse
  • 6-8 potatisar
  • 1 ägg
  • 1 msk margarin
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Fräs den i margarin i en stekpanna. Lägg i och stek köttfärsen tillsammans med löken. Smula sönder köttfärsen och stek tills den fått fin färg. Tillsätt salt, kryddor, tomatpure, senap och vatten. Koka under lock på svag värme i 15-20 minuter. Gör under tiden potatismos. Blanda sist ner ett uppvispat ägg i moset. Koka grönsakerna enligt anvisning på påsen. Lägg köttfärsen i en ugnssäker form (gärna genomskinlig), sedan grönsakerna och överst potatismoset. Det ser läckert ut om man tar en glasform. Då syns ingredienserna i tre lager. Sätt in i övre delen av ugnen, 250 grader, i ca 10 minuter. Gratängen är färdig när potatismoset fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben