Gratäng med kyckling

Serverar: 4 portioner

Det här är mycket enkelt att tillaga, mycket snabbt och mycket gott...och annorlunda gott med fänkål...

Ingredienser

  • ½ grillad kyckling
  • 1 stånd fänkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Ca 3 dl mjölk
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 knippa dill, hackad
  • 2 msk riven mager ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Hacka fänkålen och lägg kött och fänkål i en ugnsform.
    3. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med mjölken och krydda. Koka 5 minuter. Hacka dillen och rör ner den.
    4. Slå såsen över kycklingen och fänkålen. Strö på ost och sätt in formen i ugnen 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lättare varianter!
    Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben