Serverar: 4-5 portioner
Tid: 1 timme
Lätt att göra och mycket omtyckt.
Ställ ugnen på 200 º. Skala potatisen, skiva den och lägg den i en smord eldfast form. Salta, häll över grädden. Ställ in i ugnen tills potatisen är färdig ca 30 minuter. Låt ugnen vara på. Lossa köttet från kycklingen, ta bort skinnet och skär köttet i bitar. Lägg bitarna över potatisen. Gör såsen enligt receptet på påsen. Häll såsen över kycklingen, ställ in i ugnen ca 10 minuter till. Servera med sallad och gärna en fralla.
Lagade din gratäng idag och jag tyckte den var klart godkänd. Hade tänkt bjuda mitt barnbarn som är 21, men tyvärr var hon hos en kompis och åt middag. Detta hade varit en rätt för henne att laga, inte många ingredienser och lättlagad. Gratängen räcker till imorgon oxå om hon vill ha. Jag tog inte bort skinnet på kycklingen, eftersom jag tycker om det för där finns mkt smak. Hälsnigar Ulla
Förlåt, glömde sätta betyget!!!