Gratäng med lammfärs och mandelpotatis

Serverar: 4 portioner

God gratäng - allt i ett - servera med god sallad!

Ingredienser

  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 500 g lammfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk worcestersås
  • 150 g fetaost
  • Mos
  • 8 mandelpotatisar
  • 1 butternut squash
  • 1 msk smör
  • ½ dl mjölk
  • 1 äggula
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl lagrad prästost, 17%
  • Dekoration
  • 1 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt lammfärsen och stek den smulig. Salta och peppra.
    2. Strö över vetemjölet och tillsätt tomatpuré, vin och vatten. Rör om och låt koka, cirka 5 minuter. Smaksätt med timjan och Worcestersås. Lägg färsröran i en smord ugnssäker form. Riv fetaosten grovt och strö den över köttfärsen.
    3. Skala och koka bitar av potatis och butternut squash i lättsaltat vatten. De ska vara riktigt mjuka. Häll av vattnet och mixa samman med smör, mjölk och äggula. Smaka av med salt och peppar.
    4. Spritsa eller klicka moset i toppar över köttfärsröran. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter. Strö över persilja. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben