Gratäng med spätta och mozzarella

Serverar: 4 portioner

En läcker fiskgratäng som kan serveras med ris eller kokt potatis.

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Ca 3 dl fiskbuljong
  • Mozzarellasås
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • Ca 4 dl fiskbuljong och sky från fisken
  • 100 g riven mozzarellaost
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citronsaft
  • Gratinering
  • 50 g riven mozzarellaost
  • 1 msk ströbröd
  • Garnering
  • 40 g svart eller röd kaviar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut spättafiléerna och salta och peppra dem och vik dem dubbla. Lägg demi en ugnsfast form och täck med aluminiumfolie. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken är vit och genomskinlig.
    2. Fräs samman mjöl och matfett till såsen. Späd med skyn från fisken och buljong och låt koka några minuter under omrörning. Tillsätt mozzarellan och låt den smälta,. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Häll såsen över fisken och strö över mozzarella och ströbröd.
    3. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills allt är klart och genomvarmt och har fått fin färg.
    4. Klicka på lite kaviar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben