Gratäng med torsk

Fiskgratäng kan göras på många sätt. Här använder du hollandaisesås som kan köpas färdig.

Ingredienser

  • 600-700 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
  • 4 st tomater, skållade och skalade
  • 1 st liten purjolök, skivad
  • 1 burk musslor i vatten, ca 200 g
  • 1 paket hollandaisesås
  • ½ dl grädde
  • 2 msk pressad citron
  • 4 portioner potatismos
  • 1 st äggula
  • Riven ost efter smak
  • Paprikapulver efter smak
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Ugn 200° och 250-275°.
    2. Dela fisken i bitar och lägg i lättsmord ugnsform. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är knappt klar. Slå av spadet.
    3. Täck fisken med delade tomater, purjolök och avrunna musslor.
    4. Rör ut hollandaisesåsen med grädde, smaka av med citron och bred såsen över fisken.
    5. Rör ut potatismoset med äggulan och osten.
    6. Klicka eller spritsa moset runt kanterna i formen.
    7. Pudra med paprika och gratinera i 250-275° tills rätten fått färg.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4-6
    42

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben