Serverar: 4-6 portioner
Tid: 30 minuter
Super
Lägg den tinade torsken i en form. Klicka över margarinet. Salta och peppra. Hacka dillen, skiva tomater och purjolöken. Häll över blandningen med crem fraiche. Strö över riven ost och strödbröd. Till laga de hela i ugnen 30 minuter i 225 gr.
Jättegott....Jag kommer att laga fisken fler gånger. Tack för ett gott recept.
Jag lagade denna fiskrätt idag,serverade kokt potatis till,det var supergott,kommer att laga den igen, MVH. maggis123
Jätte god fiskrätt. Till och med min sambo som inte gillar fisk gav den helt klart godkänd =)
Suveränt gott. Blandade vanlig riven ost med riven västerbottenost och det blev mycket gott. Helt klart en 5:a i betyg...
Mycket gott! Fick en 5:a! Hade även i lite citron och det blev kanon :)
Det godaste jag ätit på länge. Den här rätten kommer att bli en av mina favoriter.
Mycket gott . Blir betyg 5 från oss.
Jättegod och lätt att göra. Vi tål inte färska tomater i familjen, så dessa uteslöt jag, men den blev jätte god iallafall. Creme fraichen böt jag ut mot turkisk yoghurt, vilket gick lika bra. Möjligtvis skulle man kunna ha ökat på såsmängden.
Väldigt god och enkel att göra. Kommer definitivt att laga den igen.
lagade detta idag och det var verkligen gott! =D
Uppskattades av hela familjen, även de som är misstänksamma mot fisk.
Jag tänkte göra den här fiskrätten idag då den ser himla god ut. Undrar om det är så att det räcker med 400 g fisk, eller ska man ta mer? Vad säger ni andra som har lagat detta? Vi är tre i familjen som äter, men skulle vilja ha matlådor till dagen efter också
Oj, det blev lite fel. Lade visst till en bild på mig, hur får jag bort den??
Ser verkligen gott ut! Men jag har ett litet problem: hur bär man sig åt för att göra anrättningen god när man, som jag, är en ensamstående figur. Man får ju äta gratäng hela veckan om man lagar den för sex personer.
Låter jätte gott, sonen min får problem med magen av purjolöken. Har någon tips om vad kan jad ersätta den med. Pujolöken ger ju som bekant väldigt fin smak. Undrar Lisa
Den fisken skulle inte jag vilja äta efter 30 min i 225 graders ugn, låter inte ätbart. Tror fanken att folk säger att de inte gillar fisk om man tillagar den på detta sätt. Fisken skall ha en innertemp. av max 50 grader, i detta recept är den säkert 150 grader och alla nyttigheter bortblåsta. Fisk älskare, tillagad på rätt sätt.
Jättegod!!! Alla vi fyra i familjen gillade det här -även sambon som inte gillar fisk annars och våra tonåringar också. En jättebra torskgratäng, rekommenderas, TACK!
Oj, jag skulle bara tillägga att det räckte till 4 personer, men inte mer!
Jättegod och lättlagad vardagsfisk. Har fiskskeptiker i familjen men även de tyckte att det smakade bra!
Tack för ett som du skriver SUPER lätt och gott recept. Hade lite bråttom idag när jag skulle göra middag, fisk i formen och resten ovanpå, In i ugnen och så blev det en jättegod fiskrätt. Min man sa att detta måste du göra om, det tackade jag för eftersom det var så lätt att göra och gott. Det blir många gånger till.
Hej hade fisken i ugn i 30 minuter men den var rå inuti gick inte att äta mvh monica
Mycket lättlagat och gott. Blandade även i paprika. Vad man kan tänka på det är med grundreceptet så blir portionerna ganska små. Så mitt råd är dubblera !
Snabb och lättlagad rätt som uppskattades mest av vår kräsna 1,5 åring...
Det här var som de flesta skrivit väldigt gott, det enda jag kan anmärka på var att saltmängden är för stor i receptet. Jag tog 1 tsk till 400 g fisk och det var på gränsen för salt. Nästa gång jag gör detta kommer jag att dubblera mängden fisk till 2 pkt. För det var så gott så det räckte knappt till 3 personer. En klar 5 från oss. Tack för ett supergott och enkelt recept. Det var inte sista ggn det här stod på bordet!
Gott! Dottern var inte så förtjust i purjolöken så nästa gång kommer jag nog byta ut den mot något annat, ex. färsk broccoli eller liknande.
Supergott!! Använde gul lök istället för purjo, blev mycket omtyckt.
Denna fiskgratäng var bara så fantastiskt god! Längtar redan tills nästa gång jag ska göra den! Ska nog göra lite mer sås då :)
Supergott. Tyvärr var torsken fortfarande bra fyst när jag stoppade gratängen i ugnen och då blev det lite blaskigt. Ska ta helt upptinad eller färsk torsk nästa gång. Ska dessutom steka på purjon nästa gång då min dotter tyckte att den var lite för hård. Annars en ny favoriträtt till här hemma.
Jättejättegott! Tips: Blanda ner två vitlöksklyftor i smöret och byt ut 2 msk ketchup/chilisås till ca 1 msk ketchup + 1 msk röd thai curry pasta. Jag hade gul lök istället för purjo och tunna morotsskivor istället för tomat. Tack för ett kanonrecept som man kan variera själv efter tycke och smak!
Jättegott, hela familjen gillade den och den kommer absolut att göras om. Dock behövs lite mer sås, men det plussar man ju bara på själv ! Kanon!!!
Gjorde den idag. Blev grymt bra. Bytade ut purjon mot vanlig lök och tog vispgrädde istället för mjölk.
Har ätit denna gratäng till middag i dag jätte gott var det, tog fryst dill och använde inget smör på fisken blev kanon ialla fall.
Mums! Denna rätt var jätte god! Gillades av både vuxna och barn. Tog dock 4 dl creme fraiche istället för 2, så blev det lite mer sås :)
Hade ingen purjo hemma, men det gick lika bra med gul lök. Hoppade över smör och ströbröd och spetsade chilin med en matsked ketchup. Tack för ett fantastiskt gott recept som vi kommer att laga igen och igen. :-)
Så god ! Jag tog också 2 burkar creme fraiche och tog grädde istället för mjölk. Nappade på currypasta och tog tomatpuré istället för ketchup.
Gjorde den idag grymt god du får 5 poäng monica
Helt okej vardagsfisk. Bytte peppar till citronpeppar, nästa gång skippar jag dillen.
bytte ut tomaterna mot paprika och soltorkade tomater, blev supergott! dock tror jag att ugnstiden är rätt rejält tilltagen, jag tog ut den lite tidigare och den var definitivt klar då.
Jätte god. Min man tog om. Det gör han aldrig när det är fisk. Skall pröva den med lax idag.
Supergod!!! Sambon gillar inte vit fisk med han älskade den här.
Mycket god gratäng,kommer att göra den flera gånger. Tack för resept
Har gjort den här flera gånger nu och med de ingredienser som jag har hemma för stunden och den blir alltid lika god!!!