Gratinerad Aprikoskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott med kyckling under ett krämigt täcke.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer,ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett, att bryna i
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g aprikoser
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 ½ sk timjan
  • 3 dl visp el mellangrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Bryn kycklingfileerna och krydda med salt och peppar. Läg över i en ugnsform.
    3. Skär skinkan i små tärningar. Strimla aprokoserna. Blanda skinka, aprikoser, purjo, timjan, grädde, senap och ost. Häll blandningen över kycklingen.
    4. Gratinera mitt i ugnen till kycklingen är genomstekt, 20-25 minuter.
    5. Servera gärna ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben