Gratinerad Aprikoskyckling
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Gott med kyckling under ett krämigt täcke.
Ingredienser
4 kycklingfileer,ca 600 g
Salt
Peppar
Matfett, att bryna i
100 g rökt skinka
100 g aprikoser
2 dl strimlad purjolök
1 ½ sk timjan
3 dl visp el mellangrädde
1 msk dijonsenap
2 dl lagrad ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn kycklingfileerna och krydda med salt och peppar. Läg över i en ugnsform.
Skär skinkan i små tärningar. Strimla aprokoserna. Blanda skinka, aprikoser, purjo, timjan, grädde, senap och ost. Häll blandningen över kycklingen.
Gratinera mitt i ugnen till kycklingen är genomstekt, 20-25 minuter.
Servera gärna ris till.
Liknande recept
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Gratinerade ostron
5
Gratinerade kokta grönmusslor
1-8
Gratinerad lövbiffsmacka
5
2
2
Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde
45 min
4-6
Gratinerad kassler på spenatbädd
35 min
2
Gratinerad köttfärspasta
4.7
4
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!