Gratinerad brysselkål med bacon

Serverar: 4 portioner

Snabblagad och god gratäng,som serveras med ris.

Ingredienser

  • 1 pkt brysselkål, 250-300 g
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl kålspad
  • 1 dl grädde
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka ett paket brysselkål enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av, men spara spadet. Lägg brysselkålen i en smord ugnsform.
    2. Klipp bacon i bitar och bryn. Smält margarinet i en kastrull och rör i vetemjölet och späd med kålspadet och grädden. Lägg i baconbitarna och smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över brysselkålen, strö över riven ost och gratinera i ca 10-15 minuter i 225 grader, tills det fått fin färg. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben