Gratinerad cannelloni med salsiccia

Serverar: 4 portioner

Med färska lasagneplattor är det smidigt och enkelt att göra cannelloni. Om du får gäster görs rullarna i god tid, sen är det snabbt gjort att hälla på tomatsås och gratinera.

Ingredienser

  • Cannelloni
  • 200-300 g salsiccia
  • Olivolja
  • 250 g ricotta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor, 12 stycken
  • Riven parmesanost
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 2 tsk oregano
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt tomater, oregano och buljong. Koka sakta utan lock tills såsen tjocknar, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skrapa ur korven ur sitt skinn. Stek den smulig i olivolja. Låt kallna. Blanda ricotta, parmesanost, persilja och korv. Smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Häll på tomatsås och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    5. Servera gärna lasagnen med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben