Gratinerad chorizopytt

Serverar: 4 portioner

Så perfekt att göra allt i en och samma panna och denna rätt är svår att misslyckas med. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme. Annars går det lika bra att ugnsbaka pytten i en gratängform.

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 1 stor gul lök
  • 3 chorizokorvar av god kvalitet
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk färdig tomatsås, ca 400 g
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk grov senap
  • Garnering
  • Eventuellt färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen nästan mjuk och skär den sedan i bitar. Skär paprikor, lök och korv i ungefär lika stora bitar och stek allt tillsammans i olivolja i en stor stekpanna tills det får lite färg. Salta och peppra. Häll över på en tallrik.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Häll ner tomatsåsen i pannan, eller en gratängform, och lägg grönsaksblandningen ovanpå. Blanda créme fraiche med grädde och senap. Ringla såsen över grönsakerna och gratinera mitt i ugnen 20 minuter.
    4. Servera nygratinerad och garnera eventuellt med lite färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben