Gratinerad falukorv med rostade grönsaker och dip

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Härligt med allt-i-ett. Rejält med smakrika grönsaker. Dipen blir pricken över i!

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 röd lök (eller gul)
  • 150 g palsternacka
  • 2 morötter ca. 150 g
  • 150 g kålrot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ förp.= 10 g fryst persilja
  • 20 g smör
  • 400 g falukorv
  • 1 dl riven ost
  • Dip
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk senap (Gravelijs)
  • (ev. 1 msk finhackad purjolök)
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morötter, kålrot och palsternacka. Klyfta potatisen, slanta morötterna och palsternackan, Strimla kålroten, Blanda grönsakerna i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar. Pressa vitlöksklyftan över. Hyvla över smöret. Gratinera i 225 graders ugn i 10 min. Ta ut formen och blanda ner rödlöken och persiljan. Lägg över korven som skurits i skivor nästan helt igenom och strö över riven ost. Vrid ner värmen till 200 grader och gratinera i ytterligare 20 min.
    2. Blanda gräddfilen med senapen och ät till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben