Gratinerad falulåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Smalmat.

Ingredienser

  • 4 port kokt risev fullkorn
  • 3-4 tomater
  • 600 mager falukorv
  • 2½ dl kelda vispa lätt grädde 20%
  • 1½ dl chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk oregano
  • 75 g riven ost
  • Persilja
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    Fördela det kokta riset jämnt i en smord form. Täck med tomat och korvskivor. Vispa grädden till löst skum, blanda i chilisås och smaka av med kryddor. Häll såsen över korven i formen och lyft lite på korv och tomat lagret så att såsen rinner ner emellan till riset. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader i 25 min eller tills allt har fått färg. Strö över hackad persilja och servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjboman 7 januari 2012

    Den här lådan gjorde jag för några dagar sen, den är värd att rekomendera till er alla som läser receptet. Supergod, enkel vardagsmat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben