Gratinerad festfile

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kan med fördel förberedas i förväg

Ingredienser

  • 600 g fläskfile
  • 2 msk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 2 lökar
  • 1 msk krossad rosepeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 msk tomatpure
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    Putsa filen och bryn runtom i 1 msk matfett, salta, peppra och efterstek på medelvärme i 5 min. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk matfett tillsammans med rosepeppar. Tillsätt vin, vatten, fond, grädde, tomatpure och timjan. Koka ihop i 5 min. Skiva köttet och lägg i en form. Häll över såsen och gratinera i 225 grader, 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben