Gratinerad festgryta med fisk

Serverar: 4 portioner

En rätt som har det mesta. Festligt, gott, billigt, snabbt och kalorisnålt.

Ingredienser

  • 500 g sej- eller torskfilé
  • ½ tsk salt
  • Sås
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater, gärna med chili, 400g
  • 2 dl vatten
  • ¾ dl svarta oliver
  • 3 msk hackad persilja
  • 75 g smulad fetaost
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Salta bitarna och lägg dem i en smord ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk och glansig i olja ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och rör om. Tillsätt krossade tomater, vatten och oliver och sjud 5 minuter. Blanda i hälften av persiljan.
    3. Fördela såsen och smulad fetaost över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fisken är klar.
    4. Garnera med resten av persiljan och servera med kokt potatis och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben