Gratinerad fläskfile

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Gott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 150 g färsk spenat
  • 75 g ädelost
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Fryst potatisrösti
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.Putsa fläskfilén ren från fett ochhinnor.Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen.Stek skivorna hastigt på båda sidor i smör.Krydda med salt och peppar.Lägg köttet i en smord ungssäker form.
    2. Skala och finhacka löken.Fräs den mjuk i smör utan att få färg.Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop.Salta och peppra.Lägg spenaten vid sidan om köttet i formen.
    3. Mosa osten, blanda med créme fraichen och rör till en slät sås.Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen.Gratinera i ugnen tills såsen fått fin färg 15-20 minuter.
    4. Laga till den frysta röstin enligt anvisningar på förpackningen.Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben